Upptäckare åk 4 till 5

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni får vara med och påverka terminens program, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Upptäckare direkt.

På upptäckarna ger man sig ut på hajk för första gången. Hajk är en vandring med övernattning där man bär hela eller delar av sin packning själv. En del av veckomötena handlar om att lära sig sådant man behöver kunna när man ska gå på hajk.

Tillsammans i gruppen utvecklar vi vår samarbetsförmåga, löser spännande och roliga problem, leker och lär oss att tälja och använda kniv och yxa på ett säkert sätt.

 

Tid: tisdagar resp. torsdagar 18:00 – 19:30
Plats: Scoutstugan vid stranden i Rydebäck

Vill du få kontakt med avdelningen skicka gärna ett mail: upptackare@rydebackscout.se

Ledare på avdelningen Upptäckare

Anders ”Frippe” Friberg

Medlemsansvarig

Martin Olsson

Lars Dalmyr

Judy Dalmyr

Christina Emilsson

Carl Berggren