Utmanare åk 9 till gymnasie 2

Äventyr på riktigt! I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar.

Tillsammans med kompisar får du uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

I Scouterna är det alltid tillåtet att göra fel, men det är ofta när vi reflekterar som vi kommer på hur vi ska göra för att det ska bli rätt nästa gång.

Du får möjlighet att själv och tillsammans med dina scoutkompisar forma era egna utmaningar och äventyr. Det är fantasin som sätter gränser för hur ett utmanarprojekt kan se ut. Skulle ni gilla att åka till fjällen och vandra eller åka skidor i alperna? Låter en flottfärd längs Klarälven i Värmland lockande?

Som utmanare kan man också åka själv, tillsammans med en kompis eller hela gruppen på arrangemang både i Sverige och i resten av världen.

Som utmanarscout kan man också, om man vill, få träna och utveckla sina ledarförmågor genom vara assistent på avdelningarna för yngre scouter.

Vill du få kontakt med avdelningen skicka gärna ett mail: utmanare@rydebackscout.se

Ledare på avdelningen Utmanare

Ulla Wåhlander

Veronica Fransson