Äventyrare åk 6 till 8

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrar scout får du lära dig något nytt nästan varje möte och alla får vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna lär vi oss genom att göra saker på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Äventyrarscouterna handlar om att träna sig på att ta eget ansvar för sig själv och sin grupp. Utmaningarna blir större genom t.ex. längre hajker, läger och olika arrangemang där man möter många andra scouter i samma ålder.

Våra möten kan handla om väldigt många olika saker, friluftsliv, kluriga samarbetsövningar, kamratskap, självinsikt och självklart att bara ha kul tillsammans.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

 

Tid: Måndagar 19:30 – 21:00
Plats: Scoutstugan vid stranden i Rydebäck

Vill du få kontakt med avdelningen skicka gärna ett mail: aventyrare@rydebackscout.se

Ledare på avdelningen Äventyrare

Viktor Hallonsten

Anders Malm